DIY: Supergave kaarshouder en ook nog eens super makkelijk!

DIY Planten Kaars

DIY: Supergave kaarshouder en ook nog eens super makkelijk!

Onze eerste DIY! Wij vinden het er super gaaf uitzien, en dat terwijl het ook nog eens heel makkelijk is! Volg onderstaande stappen en voor je het weet heb jij ook zo’n leuke kaarshouder die bij jouw eigen interieur past!

Stap 1: Kies geschikte flessen uit voor jouw unieke kaarshouder

Het belangrijkste van deze DIY is dat je mooie en geschikte flessen uitkiest die je gaat gebruiken. Wij hebben drie flessen gebruikt, maar je kan er natuurlijk ook meer of minder gebruiken. Daarnaast kun je ook voor verschillende afmetingen kiezen. Voor een speels effect kies je ervoor om verschillende soorten flessen te gebruiken, voor een wat strakker effect kun je ervoor kiezen om dezelfde soort flessen te gebruiken. Een voorbeeld van een fles die voor deze DIY goed bruikbaar is, is een wijnfles. Dit is op de foto de middelgrote versie. Zoals je kan zien past de kaars daar precies in.

Ook moet je er op letten dat de kaarsen goed in de uitgekozen flessen passen. Als dit niet het geval is en de kaars eigenlijk iets te smal is, kun je er heel simpel een plakbandje omheen doen en zoals wij bij deze DIY gedaan hebben, een touwtje eromheen binden.

Stap 2: Kies wat je in deze flessen wilt doen

Wij hebben ervoor gekozen om voor deze kaarshouder alleen takjes te gebruiken. Je kiest simpelweg (in ons geval drie) verschillende takjes van planten uit en zorgt dat deze goed in de flessen passen. Kruiden zijn hiervoor erg handig om te gebruiken.

Je kan er ook voor kiezen om iets anders als decoratie voor in de flessen te gebruiken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan wat schelpen met schelpenzand, dit staat ook super leuk en geeft weer een andere uitstraling! Je kan er ook voor kiezen om de verschillende decoraties met elkaar te combineren. Het leuke hiervan is dat iedereen deze kaarshouder naar zijn/haar eigen smaak kan maken!

Stap 3: Vul de flessen met water

Dit is misschien wel de makkelijkste stap van deze DIY, maar wel één van de belangrijkste. Zorg ervoor dat je de fles goed vult met water, zodat het takje in het geheel onderwater is. Ook is het een aanrader om af en toe het water te vervangen, het kan namelijk zo zijn dat het water wat verkleurt als je het een tijdje laat staan.

Stap 4: Zoek kaarsen die bij jouw interieur passen

Het is belangrijk dat de kaarsen bij jouw interieur passen. Dit maakt het allemaal nog net even iets mooier en persoonlijker. Ook is het belangrijk dat je dus kaarsen zoekt die precies in de fles passen. Dit is een hele kunst. Wat leuk is, is dat de kaarsen gaan lekken wanneer je ze aansteekt. Het kaarsvet dat over de flessen valt geeft, volgens ons, een super leuk en origineel effect!

Heb jij deze DIY uitgeprobeerd? Maak dan een foto van het resultaat en deel deze via #sharecomfy op Instagram! Wij kijken er naar uit om jullie creaties te zien en hopen dat het allemaal is gelukt!

Dit bericht is gepost in DIY. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 5 =