Jouw thuiswerkplek inrichten

Thuiswerkplek-inrichten

Thuiswerken is de laatste jaren normaal geworden. Zeker tijdens de coronacrisis is het voor heel Nederland de norm geworden. Dat heeft natuurlijk één voordeel! Je kunt zelf jouw eigen werkplek inrichten zoals jij het fijn en mooi vindt. Daarom hebben wij een thuiswerkplek voor jullie ingericht met een tof bureau en leuke posters. Laten we er samen een inspirerende werkplek van maken.

Een hippe thuiswerkplek inrichten

Word jij net als wij erg vrolijk van een geordend, maar toch gezellig bureau? Mooi! Wij hebben een thuiswerkplek voor jullie ingericht zoals te zien is in de afbeeldingen in deze blog. Graag leggen we aan jullie uit waar een goede werkplek uit bestaat en welke producten wij gebruikt hebben in ons voorbeeld.

Een plek met daglicht

Kies een goed plekje uit waar je dicht bij het daglicht zit. Dit licht zorgt namelijk voor natuurlijke energie en een productieve dag. In de wintermaanden wordt het al vroeg donker, daarom is het handig om een bureaulamp te gebruiken voor het einde van de dag. Wij hebben een leuke cactuslamp gebruikt in ons voorbeeld.

Inspirerende thuiswerkplek
Thuiswerkplek inrichten

Een bureau met stalen poten

Centraal staat een stevig bureau met een fijne werkhoogte. Er zijn enorm veel bureaus die je kant en klaar kan kopen, maar wij hebben ervoor gekozen om zelf een bureau te maken. Voor het inrichten van onze thuiswerkplek hebben wij bij Jan de Boer Tuinhuizen twee op maat gezaagde OSB-platen besteld. Deze platen hebben wij met houtlijm en schroeven op elkaar gemaakt, wat zorgt voor een stevig en lekker dik bureaublad. Schuur de randen en breng een beschermende lak aan voor een glad resultaat.

Wat heb je nodig?

  • Twee OSB-platen
  • Twee zwarte Woood tafelpoten
  • Blanke lak
  • Een verfroller
  • Schuurpapier
  • Schroeven
  • Houtlijm

Richt je thuiswerkplek in met een fijne bureaustoel

Dit is misschien wel het belangrijkste van de hele werkplek. Een fijn stoel waar je de hele dag op kan zitten in een goede houding heeft invloed op je werkprestaties. Als je namelijk niet lekker zit kun je last krijgen van je rug en nek. Wij hebben in ons voorbeeld gebruik gemaakt van een eetkamerstoel met een zachte zitting, fijne houding en armleuningen. Een pluspuntje voor ons is dat de stoel net als het bureau zwarte poten heeft. 

Wat nog beter is voor je werkhouding is een goede bureaustoel die je in hoogte kunt verstellen. Dit wordt ook door de arbo aangeraden en zal vanuit sommige werkgevers wellicht ook worden aanbevolen. Het nadeel van deze stoelen is dat een goede bureaustoel vaak prijzig is. Werk je vaak thuis? Dan is het de investering zeker waard.

Maak je thuiswerkplek inspirerend met posters

Nu de basis staat, gaan we het bureau en de muur vullen met leuke accessoires. De aankleding zorgt namelijk voor sfeer en inspiratie gedurende de dag! Wij hebben een leuke posterwand samengesteld met een jaarkalender, koffie poster, quotes en fotokunst. Het geheel zorgt voor een inspirerende omgeving wat zeker geen straf is om iedere dag naar te kijken. 

Daarnaast is het leuk om boeken op het bureau te zetten die te maken hebben met je werk. Hier kun je ook weer kennis en inspiratie uit halen om je expertise nog meer uit te breiden. 

Last but not least, planten! Wij hebben in ons voorbeeld een plantje op het bureau gezet wat zorgt voor extra sfeer. Het is ook gaaf om een grote plant naast het bureau te zetten in een mooie, grote pot. Planten zijn goed voor je gezondheid en er zijn ook onderzoeken die aantonen dat planten de productiviteit verbeteren. Goed excuus, toch?!

Zo, nu kun jij ook een thuiswerkplek inrichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + veertien =