Positief denken: Hoe doe je dat?

Vandaag is het 13 september – de dag van het positief denken. Vandaag is het de bedoeling dat je alleen maar positieve gedachten hebt. Door positief te denken word je optimistischer en gelukkiger. Je kan de dag goed beginnen door positieve dingen te zeggen zoals: “Vandaag wordt een goede dag!”. Dit zal ervoor zorgen dat je de toon goed zet voor de komende dag. 

Wij gaan jou helpen en vertellen in deze blog wat je allemaal kunt doen om zo positief mogelijk te zijn op deze positieve dag!

Lees positieve en inspirerende verhalen

Door inspirerende artikelen en quotes te lezen moedig je het vermogen tot positief denken aan! Lees of bekijk motiverende verhalen, boeken, films of inspirerende citaten die je helpen focussen op wat voor jou echt belangrijk is in het leven. Onze motivationstories kunnen een geweldige manier zijn om je dag te beginnen en beëindiging, om zo het positieve in jou naar boven halen!

Poster The Strength - positief denken
Poster Get it - Motivationstories - positief denken

Werk aan jouw doelen!

Het is veel makkelijker om positief te blijven over tegenslagen en problemen als je jezelf doelen hebt gesteld waaraan je graag wilt werken. Doelen zorgen ervoor dat je meer motivatie hebt om problemen of obstakels die je tegen komt in je leven te overwinnen. Doelen maken het makkelijker om beslissingen te nemen en om je voortgang te beoordelen. Het is ook belangrijk om bevestigingen te zeggen. Bevestigingen zijn positieve zinnen over jou of omstandigheden die je uiteindelijk zelfvertrouwen en zekerheid geven.

Hang inspirerende posters in jouw huis

Door onderzoek is bewezen dat maar 20% van de mensen hun goede voornemens haalt op het einde van het jaar. Het grote geheim hierachter is door inspirerende posters in je huis te hangen. Veel mensen willen wel beginnen met positief denken, maar na een tijdje zakt het weg en dan stoppen ze ermee. Door een poster in je slaapkamer of woonkamer te hangen kijk je elke dag weer naar een positieve inspirerende poster en dit zorgt ervoor dat je er elke dag weer aan wordt herinnerd. De kracht van herhaling is hier de key voor positiviteit!

Poster – Get Better - positief denken

Toon dankbaarheid voor de simpele dingen in het leven

Dit kan door een dankbaarheidsdagboek bij te houden. Er zijn verschillende varianten voor deze oefening. Het principe van het dankbaarheidsdagboek is simpel: schrijf elke dag drie dingen op die leuk waren of waar jij gelukkig van werd. Door dit elke dag te doen train jij je hersenen om positiever te denken en vallen positieve gebeurtenissen jou meer op! Andere varianten van het dankbaarheidsdagboek zijn:

  • Hou bij hoe vaak je deze dag hebt gelachten of hoe vaak iemand in je omgeving moest lachen
  • Schrijf elke dag drie dingen op waar je dankbaar voor bent
  • Schrijf op waar je tevreden over bent voor de afgelopen dag

Eindelijk, het beste wat je vandaag en alle andere 364 dagen van het jaar voor jezelf en andere kan doen, is gewoon glimlachen.

Shop inspirerende posters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =