Hoe hang je jouw posters op?

Posterset

Posters, wie kent ze niet? Het is alleen voor velen niet duidelijk wat je er eigenlijk allemaal mee kunt doen. Wil je ze ophangen in een lijstje? Hang je ze aan een touwtje of zet je ze gewoon neer? Wij gaan jou helpen en vertellen in deze blog wat je allemaal met een poster kunt doen. 

Inlijsten

Ten eerste kun je je poster inlijsten. Als je ervoor kiest om je poster in te lijsten, staan er nog verschillende keuzes voor je te wachten. Je kan namelijk uit verschillende kleuren en materialen kiezen, maar ook de afmetingen zijn variabel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om een poster van 20x30cm poster in te lijsten in een passende lijst van 20x30cm, maar je kunt er ook voor kiezen om een passe-partout te gebruiken. Dit is een witte rand die je om de poster doet, zodat ‘ie in een grotere lijst past. 

Op het moment dat je de poster hebt ingelijst, kun je ervoor kiezen om hem op te hangen of neer te zetten. Het is erg leuk om een poster op te hangen samen met andere posters. Door met afmetingen en kleuren te spelen kun je een perfecte set samenstellen voor jouw interieur. 

Shop onze lijsten

Posterhouder

Als je een poster liever niet wil inlijsten, maar niet erg vindt om een spijkertje de muur in te slaan, dan is een posterhouder perfect voor jou. Vaak zijn dit houten platen waar je door middel van een magneet de poster tussen kunt klemmen. Op de foto is een voorbeeld hiervan te zien. Dit zijn houten posterhouders van het merk House Vitamin en deze zijn gecombineerd met houten lijstjes. Ze zijn in verschillende kleuren en afmetingen verkrijgbaar, zo kun je kiezen uit houtkleurige en zwarte houders met een zwart elastiek om hem op te hangen.

Shop onze posterhouder
Posterset Mini

Wasknijpers

Bij het woord ‘wasknijpers’ denk je er waarschijnlijk niet meteen aan om deze te gebruiken voor posters. Maar het is wel een hele handige en budget oplossing om jouw posters op te hangen. Je kunt bijvoorbeeld, zoals op de foto hiernaast, een paar wasknijpers aan een rekje hangen om hier posters aan vast te knijpen. Zo krijg je net een ander effect dan wanneer je een poster ‘gewoon’ inlijst. 

Wat nog een mogelijkheid is met wasknijpers, is om een touwtje te spannen en de uiteinden vast te maken aan spijkers in de muur. Als je hier dan wasknijpers aan hangt en er wat posters aan vastklemt, dan krijgt het een leuke en originele uitstraling, en het touwtje kun je natuurlijk precies aanpassen op jouw interieur. 

Washi tape

Als je liever geen gaten in de muur wilt boren, maar je poster wel graag wilt ophangen, dan is dit een goede oplossing. Door je poster met washi tape op de muur te plakken, krijgt het een hele andere uitstraling en ziet het er speelser uit. Wat het leuke is aan washi tape, is dat dit in ontelbaar veel kleuren verkrijgbaar is. Of je nu een smalle of brede tape wil en een patroontje of niet, dat is allemaal mogelijk. Op deze foto is de poster ‘Schaduw Blad‘ tegen de muur geplakt. 

Clipboard

Een clipboard, wat al jaren bestaat, is een leuke en eenvoudige toevoeging aan jouw interieur. Het is super makkelijk om hier een poster tussen te klemmen, en je kunt hem op verschillende manieren gebruiken. Of je hem nu wilt ophangen, neerzetten of neerleggen, het is allemaal mogelijk! De posters ‘Let’s Get Lost’ en ‘Palm Blad’ zijn op deze foto in een clipboard bevestigd en kunnen zo opgehangen worden. Het is op deze manier ook erg makkelijk om van posters te switchen en leuk om te combineren met de andere ophangmanieren van posters. 

Een leuk alternatief voor een clipboard zijn de binder clips van Studio Stationery. Dit zijn handige clips om een poster in te klemmen en ze zijn ook erg handig om op te hangen. Het verschil tussen deze clips en een clipboard is dat er geen achtergrond bij zit. Ze zijn verkrijgbaar in het goud, zwart en koper en ook in verschillende afmetingen. 

Shop jouw favoriete poster

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + dertien =